Zeytinin Başkentinin Akhisar Olduğunu Öğrendiler

Zeytinin Başkentinin Akhisar Olduğunu Öğrendiler

Akhisar Organize Sanayi Bölgesindeki Tesisinde Yerden, Zeycan ve Sezginer markalarıyla zeytin imal eden Yıldırım Gıda Sanayi ürünlerini hafta sonu Avrupa'dan ziyarette gelen 35 kişilik misafiri Akhisar'da ağırladı.

Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika, İsviçre, Avusturya ülkelerinden oluşan 35 kişilik misafir heyeti, Organize Sanayi Bölgesindeki Yerden Zeytincilik işletmesini ziyaret ederek gezdiler. Akhisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Gökben Dikili Altaş'ta, Avrupa'dan gelen misafirleri çeşitli hediyeler verdi.

Bir yıl önce ihracata başladıklarını söyleyen Yerden Zeytincilik Yıldırım Gıda Sanayi İşletmecisi Mesut Yıldırım;" yurt dışında yavaş yavaş büyüyoruz. şuanda üretimimizin yüzde 70'ini yurtiçine, yüzde 30'unu yurt dışına satıyoruz. Verdiğimiz ürünlerimizi çok beğenen Avrupa'daki müşterilerimiz aldıkları ürünleri yerinde görme ve Akhisar'ı gezmek için bizleri ziyaret ettiler. Akhisar'ın markası olan "Uslu" zeytini az tuzlu ve tuzsuz olarak çok beğendiler. 35 kişilik misafir heyeti kafile başkanı Şahin Çiloğlu, Akhisar'da 12 Milyon zeytin ağacının olduğunu öğrenince, Türkiye'de zeytinin başkenti Akhisar olduğunu söylediler. Avrupa'dan gelen misafirlerimizin ilçemizde bir günlük ziyareti çok memnun kaldıklarını söylemesi bizleri çok mutlu etti" dedi.